به گزارش مشرق، یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته واشنگتن میداند تحریمهای این کشور علیه ایران در تجارت شرکتهای اروپایی با ایران مانعتراشی میکند.
«لسلی تسو»، مشاور ارشد میز ایران در اداره امور خاور نزدیک وزارت خارجه آمریکا علیرغم این گفته که قرارداد بین شرکت هوا-فضا و صنایع دفاعی «بوئینگ» و ایران نشان می دهد که بعد از رفع تحریم های بین المللی در نتیجه توافق هسته ای راه تجارت با ایران باز است.
وی در مصاحبه ای، روز پنجشنبه با اشاره به هراس شرکت های اروپایی از تجارت با ایران به دلیل هراس از تحریم های واشنگتن گفت: «توافق بوئینگ نشان می دهد که علی رغم وجود نگرانی درباره تحریم های پابرجا مانده آمریکا، تجارت با ایران ممکن است.»
وی در گفتوگویی با رادیو آزاد اروپا گفت: «ما میدانیم که تحریمهای ما پیچیده است و من فکر میکنم که بسیاری از شرکتها و بنگاههای تجاری در این باره نگران هستند. اما همینطور که این توافق (بوئینگ) نشان میدهد، این تجارت حتی میتواند با یک شرکت آمریکایی اتفاق بیفتد.»
شرکتهای ایرانایر و بوئینگ توافقی به ارزش 25 میلیون دلار امضا کردهاند. بوئینگ گفته که تمامی این قراردادهای منوط به تأیید دولت آمریکا خواهد بود.
«تسو» در بخش دیگری از اظهاراتش با یادآوری اینکه ایران و آمریکا از سال 1979 با یکدیگر رابطه نداشتهاند گفت: «اما همانطور که میدانید لازم نیست دشمنها همیشه دشمن بمانند. ما این را میدانیم که شاید همه در ایران با این موضوع موافق نباشند.»
ایران و گروه 1+5 به توافقی دست یافتند که قرار است تحریمها علیه ایران را در ازای ایجاد برخی محدودیتها در برنامه هستهای این کشور رفع کند. ایران به اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تمامی تعهداتش تحت این توافق پایبند مانده است.
دولت آمریکا به موجب توافق هستهای با ایران متعهد به جلوگیری از انجام اقداماتی است که تجارت مشروع با تهران را سد میکند.
علیرغم این، شرکتها و بانکهای اروپایی در ماههای گذشته بارها از عدم همکاری آمریکا برای روشن کردن ابهامات در قوانین تحریمهای برجامانده این کشور علیه ایران شکایت کردهاند.
جریمههای سنگینی که آمریکا در سالهای گذشته به بهانه نقض تحریمهای ایران علیه بانکهای بینالمللی وضع کرده، موجب شده است که این بانکها از انجام هر تراکنش مربوط به ایران هراس داشته باشند؛ این امر به نوبه خود موجب محدود شدن گزینههای مالی برای شرکتهای اروپایی خواستار تجارت با ایران میشود.